Projecten

Zie hier een overzicht van de projecten die ik gedaan heb

Media

Hoewel ik het als mijn primaire taak beschouw om vanuit mijn eigen ervaringen en mijn werkervaring als counselor/coach anderen te helpen, kunt u mij ook benaderen voor persaanvragen of andere media zaken.

Als uw verzoek voor informatie, interviews, publicaties etc. integer is en het uw doel is een mooie boodschap uit te dragen, sta ik open voor een gesprek. U kunt uw aanvraag indienen via het contactformulier onderaan deze pagina.

Voorlichting

Op basis van mijn eigen verleden en verhaal heb ik al vele voorlichtingen gegeven. Ik probeer op deze wijze als voorbeeld te dienen. Jongeren informeer ik daarbij altijd op basis van de vijf fasen in het verslavingsproces:

  • Kennismakingsfase
  • Experimentele fase
  • Sociaal gebruik
  • Schadelijk gebruik
  • Verslaafd

Voor ouders, verzorgers, coaches, leraren en andere geïnteresseerden is mijn voorlichting vooral gericht op de omgang met jeugdige verslaafden en/of jongeren met gedragsproblemen. Ik leg uit hoe zij ervoor kunnen zorgen dat deze jongeren zo snel mogelijk hulp gaan accepteren en hoe ze kunnen voorkomen dat ze zelf worden meegesleept in destructief gedrag.

Interventies

Interventies doe ik om de hulpbehoevende te laten inzien dat het zo echt niet verder kan. Ik probeer hem of haar ervan te overtuigen dat er hulp nodig is en dat er actie moet worden ondernomen. Deze actie betreft over het algemeen een klinische opname.

Vóór de interventie heb ik contact met de ouders, partners of andere naasten: zij geven mij de benodigde informatie over de bestaande situatie. Ook bespreken we hoe zij zelf dienen te handelen.

Tijdens de onverwachte confrontatie sta ik naast de hulpbehoevende. Ik zorg ervoor dat de boodschap goed wordt ontvangen, ik deel een stuk van mijn eigen verhaal en vervolgens vraag ik wat hij of zij wil.

Wanneer er gekozen wordt voor een klinische opname wordt de inschrijving direct geregeld. Tussen de intake en opname begeleid ik de familie en cliënt telefonisch en indien nodig ook face to face.

Hier kan je bezoekers oproepen om iets te doen

Neem Contact Op