Referenties

Zie hieronder verschillende referenties

Wiene Meurs – Sint Lucas

“Komt die Mike dit jaar weer?”, is een vraag die ik afgelopen schooljaar geregeld gehoord heb van onze leerlingen. En bij het antwoord “ja (in leerjaar 2)”, volgde elke keer een enthousiaste reactie (zoals “Suuuper chill!” of “Fucking vet!”, termen die Mike ook gebruikt tijdens zijn voorlichting).

SintLucas is een school voor voortgezet onderwijs (leerwegen vmbo kader, gemengd en gemengd excellent) en MBO gericht op de creatieve sector. Voor het vak omgangskunde, in het kader van het thema verslaving, is Mike 2 keer bij ons op het vmbo geweest om voorlichting te geven. Ik kan als docent zelf best het een en ander vertellen over verslaving, theorieën uitleggen en voorbeelden van anderen geven. Dit maakt echter lang niet zo’n indruk als wanneer iemand vanuit zijn eigen ervaringen vertelt, iemand die écht weet hoe het werkt. Een jonge gast en interessante verschijning, die ook ook nog bekend is van tv (met de leerlingen kijken we in de les een stukje van de tv programma’s ‘Afkicken’ en ‘Van de straat’) maakt het voor de pubers extra interessant. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Mike zijn levensverhaal; heftig, eerlijk, leerzaam en inspirerend. Hopelijk komend schooljaar weer!

Bjorn

Mijn naam is Bjorn en momenteel ziet mijn leven er heel wat beter uit dan een paar jaar geleden. Toen was ik namelijk verslaafd. Hoewel ik bij verschillende instanties liep om mijn leven weer op de rit te krijgen, was ik er eigenlijk nog niet aan toe om geholpen te worden en te stoppen met mijn gebruik. Het zieke deel in mij was te sterk en vertelde me dat dat helemaal niet nodig was. Dat de mensen om me heen het probleem waren en niet ikzelf of mijn gebruik. De talloze gesprekken bij die instanties hielpen daarbij niet. Men probeerde me op te peppen, een veer in m’n reet te steken en met me mee te leven omdat ik het zo zwaar had. Hartstikke tof natuurlijk, maar het was niet wat ik nodig had. Wat dat dan wel was, dat kon ik niet benoemen. Ik had de hoop eigenlijk al opgegeven, tot een van de jongerenwerkers met wie ik een gesprek had me in contact bracht met Mike.

Mike kwam thuis bij me langs. We hadden een goed gesprek, hij zette een laptop voor m’n neus en zei: “Ik denk dat je je moet inschrijven bij een 12 Stappen kliniek”. En zo geschiedde. Twee weken later kon ik al worden opgenomen. In de kliniek heb ik geleerd wat mijn verslaving met mij deed. Mike wist dat al, daarom kon hij tot me doordringen en me laten inzien wat ik nodig had. Zijn eigen verhaal gaf me weer een beetje hoop. Ik besefte dat clean worden echt mogelijk was en inmiddels ben ik daar zelf ook een voorbeeld van. Mike, bedankt man! Dankzij jouw overtuigingskracht geniet ik elke dag weer van een nieuw en clean leven.

Kas Stuyf ‘van de straat’

Ik heb Mike leren kennen als een ware professional, die zijn eigen ervaring onderbouwd met een meer dan stevig fundament aan kennis. Mike is voor mij de belichaming van hoop, doorzettingsvermogen en no nonsens. Hij is het bewijs van ‘what does not kill you, makes you stronger’!

Mijn ervaringen met Mike bij van de straat hebben er niet alleen voor gezorgd dat ik volledig op hem vertrouw als vakman en als professional, maar dat hij mij ook inspireert om meer uit het leven te halen en mijn eigen uitdagingen wezenlijk aan te gaan!

–          Kas Stuyf, psycholoog bij van de straat en founder van Mind Work Productions

Marije Holman – Cruyff Courts 6 vs 6

Jaarlijks organiseren wij vanuit de Johan Cruyff Foundation een Coach-dag waarbij informeren en inspireren centraal staat. Onze coaches zijn veelal buurtsportcoaches, jongerenwerkers of combinatiefunctionarissen die jongeren betrekken bij het organiseren van activiteiten op de Cruyff Courts. Mike van der Velde was één van de sprekers tijdens deze dag en hij heeft veel indruk gemaakt op de coaches. Hij heeft ons meegenomen in zijn eigen verhaal en ervaringen en maakte vervolgens een mooie koppeling naar onze coaches die op de Cruyff Courts werkzaam zijn. Hij beantwoorde de vraag hoe betrek ik de moeilijkste jongeren uit de wijk bij mijn activiteiten? Wij en de coaches zijn geïnspireerd door Mike!

Met vriendelijke groet,

Marije Holman
Project Coördinator Community Program / Cruyff Courts 6 vs 6

Interesse in mijn diensten?

Neem Contact Op